Innovaties

CAD/CAM onderstructuren van zirkonium

Tientallen jaren geleden was de vervaardiging van bruggen en kronen standaard een metalen basis met daarop een porseleinen of metalen (gouden) opbouw. Metaal geeft stevigheid, porselein zorgt ervoor dat de brug of kroon er uit ziet als een echte tand of kies.


Met de komst van zirkonium-bruggen en kronen kan de sterkte, duurzaamheid en pasvorm hiervan gemakkelijk geëvenaard of overtroffen worden en daarbij is het vele malen mooier. De basis wordt namelijk vervaardigd uit één stuk zirkonium dat qua kleur is afgestemd op de individuele situatie van de patiënt.
Door de uitstekende eigenschappen van het zirkonium kan het zowel voor tanden als kiezen gebruikt worden. Zirkonium past perfect in de gebruikelijke behandelprocessen binnen de tandartsenpraktijk. 


Zirkonium onderstructuur op gipsmodel

Sinds de negentiger jaren zijn producenten en onderzoekers in de dentale branche gefascineerd geraakt door de schoonheid van volledig keramisch materiaal. De zoektocht naar een keramisch materiaal dat ingezet kan worden voor de meest voorkomende restauraties in de mond was een uitdaging.
Dit materiaal geschikt maken voor de tandtechnische markt was de volgende stap, omdat daar geen standaard product maar maatwerk geleverd wordt.
Inmiddels is zirkoniumoxide het materiaal wat alle bestaande materialen in de tandtechniek achter zich laat.


De lichtbreking van het materiaal heeft hetzelfde effect als van een natuurlijk element, de sterkte is enorm, de biocompatibiliteit onbetwist.

Nu ruime ervaring met het vervaardigen van zirkonium kronen en bruggen vervaardigd met Lava onderstructuren van 3M, is het enthousiasme groot en de toename van de vraag naar volledige keramische werkstukken sterk gegroeid.

Klik hier voor meer informatie betreffende CAD/CAM en zirkonium kappen.